۱۳۸۹ آذر ۱۰, چهارشنبه

shahin najafi

شاهین نجفی (۱۳۵۹ در بندر انزلی) شاعر و خوانندهٔ ایرانی مقیم آلمان است. وی تا پیش از مهاجرت به آلمان فعالیت در موسیقی را از سال ۱۳۷۹ در سبک های پاپ و راک آغاز نمود. -شاهین از سال ۱۳۸۴ به آلمان مهاجرت کرد و تاکنون به فعالیت خود در موسیقی‌های رپ و راک ادامه می دهد. در ترانه‌های شاهین نجفی، آمیزه‌ای از اعتراض به حکومت مذهبی، فقر، زن‌ستیزی، سانسور، اعتیاد، دروغ، اعدام و کودکان کار را می‌توان دید. او تلاش می‌کند که عناصر شاعرانه و ادبی و اصطلاح‌های فلسفی و سیاسی در ترانه‌هایش حضور داشته باشند. -سال‌های آغازین شاهین نجفی زاده سال ۱۳۵۹ در بندر انزلی است و در گیلان زندگی می‌کرده‌است. وی زمانی که شش سال داشته است پدرش را از دست می دهدو بعدها نیز با اعتیاد برادرش روبه رو می شود.

از این رو دوران کودکی را با سختی های گوناگون پشت سر گذاشت. او از نوجوانی به سرودن شعر و ترانه روی آورد و از هیجده سالگی نواختن ساز گیتار را در سبک‌های کلاسیک و فلامنکو نزد اساتید این ساز همانند سهراب فلک انگیز ، فرزاد دانشمند و حامد حمیدی آموخت. وی آوازهای هارمونی و سلفژ را نزد استاد سنگاچینی و استاد فریدون پوررضا آموخت و سپس آواز خواندن را در سبک‌های راک و اسپانیولی در ایران به صورت زیرزمینی آغاز کرد و با چند گروه مختلف همکاری کرده‌است.

وی دانشجوی رشته جامعه شناسی بوده است و نظر خود را در محیط دانشگاه به طور صریح بیان می کرده است. از این جهت وی را به علت هنجار شکنی از دانشگاه اخراج کردند. -مهاجرت به آلمان پیش از مهاجرت به آلمان مدتی سرپرست یک گروه موسیقی زیرزمینی در ایران بود اما پس از دومین اجرا، ممنوع الصدا شد. وی در آلمان سرپرستی گروهی به نام «اینان» را نیز بر عهده داشت. وی سپس به گروه تپش ۲۰۱۲ پیوست. با پیوستن او به این گروه و اجرای شعرهای سیاسی-اجتماعی‌اش، گروه تپش ۲۰۱۲ بیش از پیش مورد استقبال مخاطبان و رسانه‌های فارسی‌زبان قرار گرفته است صفحه ای از شماره ۱۹۱۹۴ روزنامه کیهان که در دوشنبه، ۸ مهر ۱۳۸۷ منتشر شد، به انتقاد از فعالیت گروه تپش ۲۰۱۲ پرداخت. روزنامه کیهان در این شماره خود با عنوان «برقراری دموکراسی با دایره و تمبک»، در مورد گروه تپش ۲۰۱۲ این چنین نوشت: « چندی است مخالفین جمهوری اسلامی اهداف براندازانه خود را در دانشگاه ها و در قالب تشکیل گروه های موسیقی دنبال می کنند.

اخیراً برخی از وبلاگ های دانشجویی اپوزیسیون با گرایش مارکسیستی، بیانیه ای از یک گروه موسیقی با عنوان تپش ۲۰۱۲ منتشر کرده اند که در آن از راه اندازی کمپین یک میلیون امضا (!) خبر می دهد این گروه خود را گروهی متشکل از تعدادی جوان ایرانی و آلمانی معرفی می کند که وابسته به هیچ حزب و گروهی نیست. اعضای این گروه هدف خود از تشکیل چنین محفلی را تلاش برای جمع آوری امضا و ارائه آن در سالروز حقوق بشر (۱۰ دسامبر) به پارلمان اروپا در بروکسل اعلام کرده اند تا توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی را به شرایط حاکم در ایران و به اصطلاح نارضایتی مردم جلب کند».

در بیانیه این گروه آمده است: گروه تپش ۲۰۱۲، با موسیقی، ویدئو و کنسرت برای حقوق بشر در ایران فعالیت می کند» نکته مهم دیگر در خصوص این تشکل آن است که پارلمان اروپا نیز از این طرح اعلام حمایت نموده. گفتنی است استفاده از ترانه ترفند جدید گروه های مخالف نظام برای جذب دانشجویان است -ما مرد نیستیم شاهین نجفی در تاریخ ۱ می ۲۰۰۸، یعنی روز جهانی کارگر، آلبومی به نام ما مرد نیستیم را با همکاری گروه تپش ۲۰۱۲ منتشر ساخت. این آلبوم به طور رسمی آغاز حرفه وی در موسیقی رپ فارسی بود. این آلبوم بیشتر از هر آلبومی که تا پیش از آن در سبک رپ فارسی منتشر شده بود، مخاطب و شنونده جذب کرد. –

جدایی از تپش ۲۰۱۲ شاهین نجفی از ابتدای سال ۲۰۰۹ به همکاری خود با گروه تپش ۲۰۱۲ پایان داد. دلایل مختلفی در رابطه با جدایی وی از این گروه مطرح شده است . دلیل اصلی انتشار بدون اجازه ترانهٔ "طرف ما" از تلویزیون صدای آمریکا عنوان می شود. به هر جهت شاهین نجفی در رابطه با جدایی خود از این گروه اعلام کرد که بعدها امید پور یوسفی درباره انتشار ترانه "طرف ما" از تلویزیون صدای آمریکا گفت این موضوع سهواً اتفاق افتاده بود و شاهین نجفی نیز از اشتباه رخ داده گذشت. - واکنش به انتخابات دهم ریاست جمهوری شاهین نجفی نسبت حوادث پس از انتخابات ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ سکوت نکرد.

وی در این راستا در مرداد ۱۳۸۸ تک ترانه ندا را به عنوان یادبودی برای ندا آقا سلطان منتشر نمود..

 همچنین وی در بیست و هشتم شهریور ۱۳۸۸ آلبوم توهم را توسط نشر ایرانی - آلمانی پامس منتشر کرد که در این آلبوم نیز در چندین ترانه اعتراضاتی سنگین به دولت و حکومت جمهوری اسلامی و حوادث پس از انتخابات ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ قابل شنیدن است. از جمله این ترانه‌ها می توان به ترانه وقتی خدا خوابه اشاره نمود که مضمون آن اعتراض به دستگیری ها، تجاوز به زندانیان ، ولایت فقیه و دولت ایران بوده است.

شاهین نجفی در قسمتی از این ترانه با موسیقی کوشیده تا صحنه تجاوز به دختری اسیر به نام ترانه موسوی را در ذهن شنوندگان و مخاطبان خود نمایان سازد روزنامه نیویورک تایمز در چاپ روز ۵ ژوئن ۲۰۱۰، در مقاله ای به جنبش موسیقی مقاومت و اعتراض در ایران پرداخت و ضمن معرفی و بررسی موسیقی شاهین نجفی، نامی از دیگر چهره های موسیقی مقاومت ایرانیان نظیر محسن نامجو ، استاد محمدرضا شجریان و شهرام ناظری برد. این مفاله در رابطه با موسیقی شاهین نجفی می گوید که «کلام موسیقی وی طوری است که گویی با یک چاقو شما را از وسط بِبُرند.» -آنتی کاریزما وی از ابتدای سال ۲۰۱۰ یک گروه موسیقی تحت عنوان آنتی کاریزما را تشکیل داد.

این گروه سبک‌های راک و بلوز را دنبال می‌کند و متشکل از چهار نفر یعنی شاهین نجفی، بابک خزایی، آرمین مستعد و پژمان افشاری می باشد. این گروه اولین کنسرت‌های رپ و راک خود را در فستیوال ماه فوریه رپ فارسی که در سوئد برگزار شد، اجرا نمود و مورد استقبال قرار گرفت. -فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی شاهین نجفی علاوه بر کار انفرادی موسیقی و کنسرت ها، فعالیت‌های موسیقی و اعتراضی خود را با مناسبت‌های گوناگون سیاسی و اجتماعی به شکل زنده اجرا نموده است.

وی در اکتبر سال ۲۰۰۸ ، در یک کنفرانس در شهر اسن آلمان تحت عنوان «کنفرانس صلح» اجرایی داشته است. شاهین نجفی به همراه جمعی زیادی از شاعران و نویسندگان در ۲۸ آگوست ۲۰۰۹ در «شب همبستگی با مبارزات آزادی خواهانه مردم ایران» در شهر استکهلم سوئد، به اجرای موسیقی اعتراضی و رپ پرداخت. به مناسبت روز دانشجو یک مراسم بزرگداشت در ۶ دسامبر ۲۰۰۹ (مصادف با ۱۶ آذر ۱۳۸۸ ) واقع در دانشگاه جرج‌تاون واشنگتن برگزار شد که اجرای موسیقی این بزرگداشت را شاهین نجفی به همراه زیبا شیرازی برگزار نمود. همچنین وی در حرکتی نمادین مقاله ای را در وب گاه خود منتشر ساخت و اعلام نمود که «تا آزادی ایران موی سرم را کوتاه نمی کنم». - هک شدن وب‌سایت در فروردین ماه سال ۱۳۸۹ وبگاه رسمی شاهین نجفی با دامنه اینترنتیwww.shahinnajafi.net توسط سپاه سایبری جهاد مجازی هک شد.

دو روز بعد از این هک سیستم وبسایت رسمی شاهین نجفی غیر فعال شد. سپاه سایبری جهاد مجازی پیامی را به عنوان پیام فتح معرفی نمود و در متن آن اشاره داشت که خواننده ملعونی بنام شاهین نجفی در موسیقی و سرود هایش به اسلام ، مذهب تشیع ، جمهوری اسلامی ، مقام معظم رهبری و ملت عزیز ایران توهین و فحاشی می نمود و از حامیان سرکرده منافقین و اشرار داخل کشور (میر حسین موسوی) می‌باشد و ارتباطات بسیاری با منافقینی همچون احمد باطبی دارد.

 -فعالیت(ها) : موسیقی‌دان، شاعر، نویسنده، نوازنده، ترانه‌سرا، خواننده و فعال اجتماعی مدت فعالیت : ۱۳۷۹ - تاکنون

هیچ نظری موجود نیست: