۱۳۹۳ بهمن ۲, پنجشنبه

۶ ماه از تعطیلی کلاسهای موسیقی گذشت

تیرماه امسال بود که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران دستور تعطیلی کلاس های موسیقی را با هدف آنچه ساماندهی مجدد آنها خواند، صادر کرد. با گذشت بیش از ۶ ماه از این تصمیم، هنوز هیچ خبری از بازگشایی این کلاس ها نیست.

در حالی که مسوولان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، هیچ توضیح شفاف و مشخصی در ارتباط با بازگشایی کلاس های موسیقی فرهنگسراها نداده اند، ۱۸ آذر امسال «حمیدرضا نوربخش» مدیرعامل «خانه موسیقی» در اظهاراتی که در رسانه ها منتشر شد، از بازگشایی این کلاس ها تا دو هفته بعد از آن تاریخ خبر داد.

به گفته ی نوربخش، «خانه موسیقی» از آغاز که مساله ی تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها پیش آمد، با جدیت پیگیر حل آن بوده، تا جایی که برای رسیدگی به این مشکل وی و همکارانش تاکنون چندین جلسه با «شهاب مرادی» رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و معاون هنری این سازمان داشته اند.

با وجود این، وعده برپایی دوباره ی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها، هنوز به اجرا در نیامده و کلاس های موسیقی در این مراکز همچنان در وضعیت تعطیلی به سر می برند.

به گفته ی کارشناس هنری یکی از فرهنگسراهای تهران در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا، با وجود آنکه بحث هایی در خصوص بازگشایی کلاس های موسیقی در رسانه ها به تازگی مطرح شده است، این کلاس ها همچنان به صورت عملی تعطیل هستند.

این کارشناس هنری که خواست نامش فاش نشود، در این ارتباط افزود: با وجود وعده های داده شده، تاکنون هیچگونه دستور کتبی یا شفاهی در ارتباط با بازگشایی کلاس های موسیقی به فرهنگسراها و خانه های فرهنگ از سوی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ابلاغ نشده است.

چالش های فرهنگسراها، مدرسان و هنرجویان موسیقی به دنبال تعطیلی کلاس ها

به دنبال تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ وابسته به شهرداری در تیر ماه سال جاری «بابک ربوخه» مدیر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری، در گفت و گو با رسانه های داخلی، ضمن تکذیب تعطیلی این کلاس ها گفته بود که این تعطیلی تنها قرار است برای چند هفته و به منظور ساماندهی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها باشد، اما از آن زمان تا کنون بیش از ۶ ماه می گذرد و هنوز هیچگونه تصمیمی در خصوص بازگشایی کلاس های موسیقی از سوی نهادهای مربوط صورت نگرفته یا دست کم از طریق رسانه ها اعلام نشده است. این وضعیت اما شرایط نامطلوبی را برای فرهنگسراها و مدرسان و هنرجویان موسیقی این مراکز به وجود آورده است.

به گفته ی یکی از مدرسان موسیقی که پیش تر در مراکز فرهنگی وابسته به شهرداری از جمله فرهنگسراها و خانه های فرهنگ به آموزش موسیقی می پرداخته، به دنبال تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها، بسیاری از مدرسان موسیقی بیکار شده اند و بدتر آنکه از هنرآموزان خوب خود دور افتاده اند؛ چراکه تعدادی از هنرجویان با استعداد آنها که تا پیش از تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها آموزش موسیقی می دیدند اکنون به دلیل هزینه های بالاتر کلاس های خصوصی نمی توانند در این کلاس ها شرکت کنند.

این مدرس موسیقی که با پژوهشگر ایرنا گفت و گو کرد و تاکید کرد که نامش فاش نشود، گفت: مدرسان موسیقی پس از تعطیلی کلاس ها می توانند جذب مراکز آزاد موسیقی شوند، اما در این میان عده یی جوان مستعد و علاقه مند به موسیقی که توان پرداخت شهریه های گزاف در کلاس های خصوصی را هم ندارند، از پرداختن به هنر مورد علاقه ی خود محروم شده اند.

همچنین تعطیلی کلاس های موسیقی، به گفته ی مسوولان فرهنگسراها، برای آنها نیز هزینه های مالی و انسانی بسیاری به بار آورده است.

کارشناس هنری یکی از فرهنگسراها در ادامه ی گفت و گو با پژوهشگر ایرنا در این ارتباط اظهار داشت: تعطیل شدن کلاس های موسیقی از نظر نیروی انسانی هزینه های زیادی را به دوش فرهنگسراها گذاشت. فرهنگسراها در این ماجرا هم اساتید مجرب موسیقی و هم مخاطبان و هنرجویان خود را از دست دادند.

به گفته ی وی، حتی با راه اندازی مجدد کلاس های موسیقی، هزینه های مالی و انسانی گذاشته شده بر دوش فرهنگسراها و خانه های فرهنگ به راحتی جبران نمی شود؛ چراکه جمع کردن دوباره ی اساتید و هنرجویان در این مراکز به آسانی رخ نمی دهد و مستلزم انرژی و زمان زیادی است.

این کارشناس هنری همچنین در خصوص دشواری های ایجاد شده برای هنرجویان موسیقی فرهنگسراها و خانواده های آنها به دنبال تعطیلی کلاس های موسیقی، افزود: هزینه های بالاتر کلاس های موسیقی خصوصی از یک سو و عدم اطمینان خانواده ها برای ثبت نام فرزندانشان در برخی مراکز خصوصی، از جمله دشواری هایی است که به دنبال این تصمیم برای هنرجویان موسیقی فرهنگسراها و خانواده هایشان ایجاد شده است. هنوز هم هنرجویان موسیقی و خانواده های آنها به فرهنگسراها مراجعه می کنند و با نگرانی درباره ی آینده ی کلاس های موسیقی از ما پرس و جو می کنند.

«مریم» یکی از هنرجویان کلاس های موسیقی فرهنگسراها که مدت ۵ سال به آموزش ساز «گیتار» در این کلاس ها مشغول بوده است، در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا در بیان دغدغه های خود در ارتباط با آینده ی فعالیت هنری خود گفت: در صورت ادامه ی روند ثبت نام نشدن از هنرجویان در کلاس های موسیقی فرهنگسراها، از ادامه ی آموزش خود باز خواهم ماند؛ زیرا به دلیل سن کم از طرف خانواده اجازه ی حضور در کلاس ها و آموزشگاه های خصوصی موسیقی را ندارم، ضمن اینکه هزینه ی این کلاس ها نیز با هزینه یی که در فرهنگسراها پرداخت می کردیم، قابل مقایسه نیست

هیچ نظری موجود نیست: